Kennelnaam

 

De naam van mijn kennel komt uit een kerstverhaal. Juist toen wij (mijn toenmalige echtgenoot Tom Schokker) op zoek waren naar een kennelnaam, lazen we in de  Hondenwereld van 1982 een prachtig verhaal. Het  was geschreven door de heer Mar. S. Kwakernaak, een bekend en beroemd Newfoundlander fokker.

 

Het verhaal  gaat over de reddingsboot Noreen die in de Kerstnacht de bemanning van een ander schip redt en dat tijdens die reddingspoging ook nog een nestje jonge hondjes wordt geboren.

 

Wij woonden destijds aan de Scheepvaartlaan in Gasselternijveen en het feit dan de Landseers met boten naar Europa waren gekomen maakte dat we kozen voor de kennelnaam “van Noreen”.

 

Een goede vriend Jan Koers heeft toen een tekening gemaakt van Bamse voor op een schip dat Noreen heet.

 

 

Vele jaren later, kwam de heer Kwakernaak volkomen onverwachts bij ons langs op Terhorst, waar we toen woonden en had een mooi rond tegeltje bij zich waarop een Landseer stond en de naam van Noreen.

 

Hij vertelde dat hij bij toeval op de naam gestoten was, ik geloof in een catalogus en dat hij zich afvroeg hoe we aan die naam kwamen. Hij vertelde toen ook dat het verhaal van het schip echt gebeurd was. Zo kreeg de naam voor ons nog meer een bijzondere betekenis.

 

 

 

Het begin van de Landseer-liefde  

 

Mijn eerste kennismaking met de Landseers was in Leeuwarden op de Paasshow in 1980.   

Het zijn Brenda en Catalina van Amatus Byonda van de familie Mol.                                                         

Ik kreeg  per 1 oktober van dat jaar een baan in Gasselternijveen

en van mijn tweede salaris heb ik toen eind november een Landseer gekocht, Bamse.